Narttu Live (työnimi)

Narttu Live (työnimi) on feministinen monitoimiareena ja katsojan sisäänsä imaiseva esitys. Se on feminiininen vaihtoehto Tampereen uudelle, maskuliinisemmalle areenalle. 

Teoksen poikkitaiteellinen ydintyöryhmä koostuu naisista, muunsukupuolisista ja yhdestä transmiehestä. Mukana on artisteja sirkuksen, tanssin, burleskin, dragin, teatterin, musiikin, kuvataiteen ja feministisen aktivismin saralta. 

Työryhmän käsissä syntyy urheilumaailmaa muusanaan käyttävä utopistinen tila, jossa muutkin kuin poika saunoo, kattoon on jäädytetty feminististen legendojen paitoja ja patriarkaatti laitetaan jäähylle. Lasikaton sirpaleet ovat jo lattialla, mutta areenan muunsukupuoliset toimitusjohtajat kipuilevat pääsponsorin nimen kanssa: onko Narttu Live -nimenä inklusiivinen, vai koituuko tästä mainehaittaa?

Narttu Live (työnimi) -esitys on rakennettu Tampereen linja-autoaseman päädyssä sijaitsevaan liikehuoneistoon. Kaikilla aisteilla koettava teos levittäytyy useasta huoneesta koostuvaan tilaan. Tilan sisässä katsoja-kokija oleskelee ja kulkee vapaasti tehden itse valintoja siitä, miten haluaa teoksen kokea.  Narttu Livessä kukaan ei voita kultaa, joten parhaan esityskokemuksen saa, kun antaa luovutusvoiton jo ovella ja jättää suorittamisen narikkaan.


TYÖRYHMÄ

Valmennustiimi:
Konsepti, ohjaus, tuotanto: Meri-Maija Näykki
Dramaturgia: Iira Halttunen
Koreografia: Wilma Seppälä
Musiikki ja äänisuunnittelu: Veera Tapanainen
Valosuunnittelu ja toteutus: Elina Kuunila
Pukusuunnittelu ja toteutus: Enna Paavilainen

Pelaajat: Tiina Helliäinen, Vappu Raappana, Arion Raudes, Iiris Aholainen, Siri Saarilahti, Taneli Kemppi, Kanerva Keskinen, Jenna Teinilä, Ella Numminen, Veera Tapanainen, Wilma Seppälä, Tiia Tuovinen, Sini Kallio/Jessica Siljander

Huoltojoukko: Iida Salokorpi, Taru Yli-Panula, Tiia Tuovinen, Anna Isojärvi, Venla Anttila & Jeromy Nuuk

Graafinen ilme: Otto Vihervaara
Valokuvat: Katri Kallio


ESITYKSET

Ensi-ilta loppiaisena to 6.1.2022

Muut esitykset: 

ennakko ke 5.1.2022
la 8.1.2022
su 9.1.2022

ti 11.1.2022
ke 12.1.2022
to 13.1.2022

ke 19.1.2022
pe 21.1.2022
la 22.1.2022
su 23.1.2022

ke 26.1.2022
pe 28.1.2022

Katsojia otetaan tilaan sisään 15 minuutin välein klo 18 ja 20 välillä. Lipunoston yhteydessä katsoja ostaa lipun tiettyyn sisääntuloaikaan. Sisääntuloajat: klo 18:00, 18:15, 18:30, 18:45, 19:00, 19:15, 19:30, 19:45, 20:00. 

Esityksen suosituskesto on noin 1,5h. Katsoja-kokija päättää itse milloin poistuu tilasta. 

JATKOT KUJASSA!

Esityksen jatkopaikaksi suosittelemme tien toisella puolella sijaitsevaa Bar Kujaa, josta saa Narttu Liven lipulla alennusta 10% kaikista tuotteista. Kuja on naisten pyörittämä anniskeluravintola, jossa ollaan sitouduttu noudattamaan turvallisemman tilan periaatteita (ja sieltä saa muuten sairaan hyvää vegaanista toastia!!)


LIPUT

Esitykseen on saatavilla kolmea eri lippukategoriaa, joista katsoja voi omantuntonsa mukaan valita haluamansa. Kaikki liput oikeuttavat samaan palveluun. 

  1. Etuoikeutetun lippu 33€
  2. Ei-niin-etuoikeutetun lippu 22€

Nämä liput myynnissä Holvi-kaupassa: https://holvi.com/shop/TASMATEATTERI/

  1. Maksa mitä pystyt: jokaisen esityspäivän klo 20 sisäänottoon on myynnissä 5kpl maksa mitä pystyt lippuja. Nämä liput varataan etukäteen sähköpostitse teatteritasma(a)gmail.com ja maksetaan paikan päällä korttimaksulla. 

ESITYSPAIKKA

Vuolteenkatu 4.
Tampereen linja-autoaseman Vuolteenkadun päädyssä sijaitseva liikehuoneisto. 

KENELLE

Esitys soveltuu kaikille yli 7-vuotiaille, mutta sitä ei ole lähtökohtaisesti suunnattu lapsille eikä cis-heteromiehille. Uskomme kuitenkin jokaisen katsojan kykyyn haastaa itseään ja eläytyä aiheisiin, jotka eivät lähtökohtaisesti käsittele katsojan henkilökohtaista kokemusta maailmasta. Kaikki ihmiset ovat siis lämpimästi tervetulleita katsomaan esitystä <3

TURVALLISUUS

Täsmäteatteri on sitoutunut noudattamaan turvallisemman tilan periaatteita.
Mikäli havaitsemme tilassa minkäänlaista häiriökäytöstä, rasismia, homo- tai transfobiaa, naisvihaa, ableismia, kehorauhan rikkomista tai muuta vihamielistä käytöstä, puutumme siihen välittömästi poistamalla huonosti käyttäytyvän henkilön tilasta.
Esityksessä on paikalla järjestyksenvalvoja.

Noudatamme esitysajankohtana voimassa olevia viranomaismääräyksiä. Mikäli esitystoimintaan kohdistuu yleisörajoituksia, otamme koronapassin käyttöön välittömästi. Katsojiemme ja henkilökuntamme turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Ethän siis saavu esitykseen mikäli sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita tai olet muuten sairaana. Sairastapauksissa ensisijaisesti vaihdamme liput toiseen ajankohtaan. 

YHTEISTYÖ ja RAHOITTAJAT

Esitys on tamperelaisen paikkasidonnaisiin esityksiin erikoistuneen Täsmäteatterin kahdeksas tuotanto. Se toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin ja feministisen artivismisyhteisö Cult Cunthin kanssa. Lisäksi esityksen virallinen jatkopaikka on Bar Kuja.

Projektia rahoittaa Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto.

Projekti on osa Tampereen kaupungin VÄLITILA-mallin pilotointia. Mallissa kaupunki tarjoaa väliaikaisesti tyhjillään olevia tiloja taiteilijoiden käyttöön uutena tukimuotona.

Lisätietoja pilotoinnista:

https://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/ajankohtaista/tiedotteet/2021/10/19102021_1.html

SAAVUTETTAVUS

Esitystila on osittain esteetön. Ilta-aikaan sisäänkäynti linja-autoaseman esteettömistä ovista ei onnistu, vaan sisäänkäynti on rampillisesta ovesta. Ramppi on tilapuutteen vuoksi melko jyrkkä, eikä siis välttämättä mahdollista kaikkien pyörätuolia käyttävien sisäänpääsyä. Tilassa on esteetön wc. Esitystilassa on pääosin esteetön kulku, mutta muutama osa esityksestä vaatii portaiden käyttöä tai kynnyksen ylittämistä. Henkilökunta avustaa mielellään tilassa liikkumisessa. Mikäli kaipaat lisätietoa esteettömyydestä ota yhteyttä teatteritasma(a)gmail.com , vastaamme mielellämme. 

Esityksessä on suomenkielistä puhetta ja tekstejä, sekä viittauksia suomalaiseen kulttuuriin. Uskomme kuitenkin, että teoksesta voi nauttia ja päästä jyvälle ilman suomen kielen taitoa ja kulttuurin tuntemusta.