Tietoa

Täsmäteatteri on jalkautuva teatteriryhmä, joka luo taiteensa tila- ja yhteisölähtöisesti.

Toteutamme projektimme täsmäiskuina perinteisten teatteritilojen ulkopuolelle ja siten kuljetamme esittävää taidetta uusiin ympäristöihin. Valitsemme iskukohteiksemme paikkoja, joissa näemme mahdollisuuksia vaikuttaa taiteen keinoin. Unohdettu, kaltoin kohdeltu tila tai yhteisö voi saada teatteriprojektista uutta ytyä!

Muovailemme jokaiseen Täsmäteatterin projektiin konseptin, joka tarrautuu tiiviisti kyseiseen tilaan ja ottaa huomioon miljöön erityislaatuisuuden sekä vaatimukset. Projektikohteesta ammennamme myös teosten asiasisältöä siten, että taiteen keinot nostavat jalustalle paikkaan liittyviä asioita ja henkilöitä. Näemme nimittäin, että teatteri on fyysisyydessään oiva väline välittämään tietoa myös sanallisen tason ulkopuolelta.

Ryhmämme ponnistaa Tampereelta rehellisen röyhkeällä asenteella ja tavoitteenamme on ennakkoluulottomasti kiinnittyä aikaan, paikkaan ja ilmiöihin. Missionamme on soveltavan taiteen tunnettuuden lisääminen ja teatterin törmäyttäminen sellaisten rakenteiden ja ihmisten kanssa, joita näyttämötaiteet eivät tavallisesti kosketa.

Taiteellisesti olemme kunnianhimoinen, uusia muotoja janoava ja tarkka ryhmä. Meidän mielestämme taiteen tekemisen taustalla tulee olla tarve sanoa katsoja-kokijalle jotakin, herättää kysymyksiä ja tunteita, ja siten pyrkiä muutokseen. Haluamme luoda teatteritaidetta merkityksellisesti, mutta miellyttävän viihdyttävästi, sillä uskomme että kauneus on tie muutokseen. Emme kutenkaan halua tukeutua itseisarvoisesti laitosteatterimaailman jopa lässähtäneisiin viihdyttämisen perinteisiin, vaan tarjota katsojille hengenravintoa heitä aliarvioimatta.

Täsmäteatterin taustalla kytee myös ajatus taiteen eettisyydestä ja siitä, että taidekokemukset voimauttavuudessaan kuuluvat jokaisen perusoikeuksiin. Emme usko esimerkiksi ”hoivataide” -käsitteeseen, koska me taiteilijoina olemme jokaisen ihmisen kanssa tasa-arvoisia, joten keinotekoinen hoivaaja-hoivattava -suhteen luominen sotii arvojamme vastaan. Tunnistamme kyllä taiteen hoivaavat vaikutukset ja juuri siksi haluamme jakaa kanssaihmisille nykytodellisuuden käsittelyyn oivallisesti soveltuvia taidealan työkalujamme.

Tarvetta Täsmälle?

Täsmäteatterin työpajat

Täsmäteatteri järjestää työpajoja mm. näyttelijäntyöstä, käsikirjoittamisesta, laulusta ja musiikista, valo-ja äänitekniikasta, akrobatiasta ja fyysisestä ilmaisusta sekä teatterin eri tyylisuunnista.

Tilauksesta

Täsmäteatterin tekijät tuottavat esityksiä ja työpajoja myös tilauksesta esimerkiksi erilaisille yhteisöille. Kerro tarpeesi ja anna täsmäläisten tarttua haasteeseen.

Esitykset

Tilaa Täsmäteatterin esitys omaan yhteisöösi tai tapahtumaasi. Täsmäteatterin esitykset soveltuvat eri yleisöille ja erilaisiin tiloihin.