Tietoa

Täsmäteatteri on jalkautuva teatteriryhmä, joka luo taiteensa tila- ja yhteisölähtöisesti. Toteutamme projektimme täsmäiskuina perinteisten teatteritilojen ulkopuolelle ja siten kuljetamme esittävää taidetta uusiin ympäristöihin. Teoksemme ovat tiiviisti sidoksissa paikan lisäksi myös aikaan.

Teemme töitä poikkitaiteellisesti ja mukana esityksissämme on mm. sirkuksen, teatterin, tanssin, musiikin, burleskin ja dragin ammattilaisia.

Täsmäteatterin ydinryhmään kuuluu kolme jäsentä: ohjaaja-tuottaja Meri-Maija Näykki, dramaturgi Iira Halttunen ja äänisuunnittelija Markus Tapio. Kutsumme jokaiseen projektiin työryhmän aina kyseisen projektin tarpeiden ja resurssien mukaan.

Täsmäteatterin toiminta pohjautuu tällä hetkellä apurahoihin ja yhteistyöhön esimerkiksi Tampereen kaupungin kanssa.

Ryhmämme ponnistaa Tampereelta rehellisen röyhkeällä asenteella ja tavoitteenamme on luoda teoksia, jotka herättävät keskustelua niin taiteen kentän sisällä kuin laajemmin yhteiskunnassa. Esitystemme ympärillä käytävät keskustelut ovatkin osa esityksiämme, joten esimerkiksi sosiaalisen median trollit ovat meidän sideshowtamme.

Taiteellisesti olemme uusia muotoja janoava ja tarkka ryhmä. Meidän mielestämme taiteen tehtävä on herättää kysymyksiä ja tunteita, ja siten pyrkiä muutokseen. Haluamme luoda esittävää taidetta merkityksellisesti, mutta miellyttävän viihdyttävästi, sillä uskomme että kauneus on tie muutokseen.

Täsmäteatterin taustalla kytee myös ajatus taiteen eettisyydestä ja siitä, että taidekokemukset voimauttavuudessaan kuuluvat jokaisen perusoikeuksiin.